Şapte mici plăceri…

… rîvnite de mine. Unele sunt vise, unele realizate doar pe jumătate… căci mereu nu avem timp, mereu ne grăbim…

 

1.    „Neagră ca dracul, fierbinte ca iadul, puternică ca moartea, pură ca un înger, dulce ca dragostea” doar cafeaua poate fi. Iar cînd îţi mîngîie simţurile dis de dimineaţă, în aşternut, depăşeşte orice închipuire a plăcerii…  Desigur, merge vorba despre cafeaua naturală, născută în ibric, şi nu de soluţia  de uncrop şi  praf din comerţ. O fi bună şi ea, cafeaua solubilă, dar pentru astfel de ocazii o prefer pe cealaltă.

 

2.     „Dacă ţi-e frig, te va încălzi. Dacă eşti prea înfierbîntat, te va răcori. Dacă eşti deprimat, te va înveseli. Dacă eşti agitat- te va calma”.   Un ceai aromat , într-o după-amiază, alungă orice urmă de oboseală… şi simţi cum fiecare înghiţitură pătrunde corpul, alintînd fiecare celulă; simţi cum totul revine la locul lui şi eşti învăluită de calm şi linişte.

Şi cum sătulă sunt de reziduurile din pliculeţe, m-aş dezmierda cu un ceai  veritabil şi de soi: cel alb ca Yin Zen de exemplu. O singură dată l-am gustat, şi.. m-am îndrăgostit…

 

3.    Un vis de-al meu din adolescenţă: să cinez la apusul soarelui  pe acoperişul unui bloc de 16 etaje… şi nu e o cină simplă, ci una în doi. Deşi dacă stau să mă gîndesc mai bine, şi de una sngură îmi va fi bine. Meniu? Ah da!  Julien (preparat de mine desigur) şi un pahar cu cahor (mmm… vinul meu preferat).   Înebunesc numai de la gîndul  de a urmări astrul care pleacă la culcare şi eu sus, sus, sus…. la etajul 17, departe de gaze de eşapament, canalizări şi înjurături.

 

4.  Iar de pe acoperiş cobor direct în baie. Cada plină cu apă şi spumă, semiîntuneric, iar din camera alăturată pătrunde  muzica ambientală de pe timpul Cleopatrei. Şi chiar mă simt o cleopatră! Ba nu, nici cleopatra n-a făcut aşa baie- cu miere, ulei de santal şi aspirină efervescentă. Desfătarea tuturor simţurilor!

5.  Dans, dans dans… ca o cadînă din cele mai mîndre, din cele mai iubite şi rîvninte îmi place să dansez pe ritmuri îmbietoare de darbuka.  Aş dansa toată ziua… daţi-mi spaţiu, costum şi muzică…

 

6.  Şi iarăşi desprinsă din vise- hrănită cu dragoste  cu linguriţa… ca pe un copil mic… plăcere mai greu realizat căci e greu de găsit pe cineva care să  se apuce de hrănit un aşa copil mofturos ca mine…

 

7.  Arome, flori, uleiuri esenţiale… peisaj  în care pe o canapea stă lungită Silvia, înveşmîntată întrun caftan lung şi transparent, mîncînd ciocolată neagră şi ascultînd îndemînarea lui în  cîntecul armonios al chitarei… Divin!!!

Reclame
Categorii: Din jurnalul unei studente la psihologie | 6 comentarii

Navigare în articol

6 gânduri despre „Şapte mici plăceri…

  1. bucură-te de ele mereu.
    spor-t! 🙂

  2. Si o scufundare intr-un bazin cu apa termala,fierbinte.Relaxare,relaxare,…; si apoi o saritura inaltatoare intr-un izvor de munte mai rece decat gheata.Ma intreb daca as mai trai daca as incerca asa ceva ;)).Dar oricum…doar 3 sau doar 2 mici placeri din lista sa mi se intample intr-o zi si as fi …in al 9-lea cer.

    • Scufundare în apă termală… oh, asta e mai mult decît o mică plăcere…. dar o vreau, vreau, vreau…

  3. trebuie de trecut pe la salonul cela cu ceai 🙂 poate de urmărit iar o ceremonie 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Blog la WordPress.com. Tema: Adventure Journal de Contexture International.

%d blogeri au apreciat asta: